AC SIL és ACExC SIL

Az AC 01.2-SIL, illetve ACExC 01.2-SIL hajtómű-vezérléssel az AUMA modern vezérlést kínál maximális biztonsági követelményekhez. Az SA .2 és SQ .2 hajtóművek ezzel a hajtómű-vezérléssel biztonsági rendszerekben SIL 3 biztonsági szintig alkalmazhatók.

 

Az SIL kivitelű AC 01.2 hajtómű-vezérlések egy kiegészítő SIL-modult tartalmaznak, amely a biztonsági funkciók végrehajtásában illetékes. Ha a berendezésen vészhelyzet áll elő és egy biztonsági funkcióra van szükség, a vezérlés megkerüli az AC standard logikáját, és a biztonsági funkció a biztonságos SIL modulon keresztül valósul meg. A biztonsági funkciónak ilyenkor mindig elsőbbsége van a normál üzemmel szemben.

 

Az SA .2 és SQ .2 hajtóművek ezzel a hajtómű-vezérléssel kapták meg a TÜV Nord tanúsítását. Ezek a következő biztonsági funkciókhoz alkalmasak:

  • Biztonságos NYITÁS/ZÁRÁS (ESD) SIL 2 biztonsági szintig (egycsatornás rendszer), illetve SIL 3 biztonsági szintig (redundáns rendszer) az IEC 61508, 2. kiadás szerint
  • Biztonságos STOP SIL 2 biztonsági szintig (egycsatornás rendszer) az IEC 61508. 2. kiadás szerint
  • Biztonságos végállás-visszajelzés SIL 2 biztonsági szintig az IEC 61508, 2. kiadás szerint, illetve PL c biztonsági szintig az EN ISO 13849 szerint (nem része a tanúsítványnak, ehhez egy külön gyártói nyilatkozat kapható)