Forgatóhajtások

Az EN ISO 5210 szerint akkor beszélünk forgatóhajtásról, ha a hajtás a szerelvényben keletkező tolóerőket fel tudja venni és az állítási úthoz, illetve a szerelvény emeléséhez egy teljes fordulatnál több szükséges. A legtöbb alkalmazási esetben a forgató szerelvényekhez lényegesen több fordulat szükséges, így a tolózáraknak gyakran emelkedő orsói vannak. Ezért az SA forgatóhajtásoknál a kihajtótengely üreges tengelyként van kialakítva, amelyen keresztül ilyenkor az orsót vezetik.

Vezérlési üzem vagy szabályozási üzem

A osztály: NYIT-ZÁR vagy vezérlési üzem. Az hajtóműnek a szerelvényt a teljes állítási úton a teljesen nyitott helyzetből a teljesen zárt helyzetbe kell mozgatnia, és fordítva.

B osztály: Kúszás, pozicionálás vagy pozicionálási üzem. Az hajtóműnek a szerelvényt alkalmanként tetszőleges helyzetbe (teljesen nyitott helyzet, közbenső helyzet és teljesen zárt helyzet) kell mozgatnia.

C osztály: Moduláció vagy szabályozási üzem. Az hajtóműnek a szerelvényt rendszeresen tetszőleges helyzetbe kell mozgatnia a teljesen nyitott helyzet és teljesen zárt helyzet között.

D osztály: Állandó moduláció. Az hajtóműnek a szerelvényt folyamatosan a teljesen nyitott helyzet és a teljesen zárt helyzet közötti összes helyzetbe kell mozgatnia.