AUMA Drives

GFC-ből AUMA Drives válik

A coswigi GFC Antriebssysteme október 1-én „AUMA Drives“ néven újjáalakul. Ez megmutatkozik az új céglogóban és a cég Grenzstraße alatti székhelyén lévő zászlókon is. Emögött egy, már 24 éve lezajlott cégátvétel rejtőzik.

 

A GFC 1991-ben vált az AUMA Csoport tagjává. Az újraegyesülés után a baden-württembergi AUMA Riester GmbH & Co. KG-ben, az ipari szerelvények automatizálására szolgáló, elektromos állítóművek vezető gyártójában a termékportfólió ésszerű bővítésére lelt a nagyteljesítményű hajtóműveket gyártó GFC. Azóta gyárt a GFC hajóműveket speciális szerelvény-működtetési követelményekre az AUMA Csoport számára, és saját termékeit a GFC önálló márkanév alatt forgalmazza az AUMA Csoporton belül. A GFC nagyteljesítményű hajtóművei többek között mozgólépcsőket vagy felvonókat hajtanak meg. Ezen túlmenően a GFC a különleges feladatokhoz szükséges hajtásmegoldások fejlesztésére vonatkozó speciális hozzáértéssel is rendelkezik. Ilyenek például az operaházak számára gyártott, különösen halk színpadtechnikai hajtóművek vagy a naperőművek tükreinek nagy precizitású beállítására szolgáló hajtásmegoldások.

 

A hajtás-specialista

Amikor a GFC 1896-ban Maschinenfabrik Pekrun néven elkezdi a termelést, még nagyon szerények voltak a keretek.

 

Azonban 1908-ban már 600-nál is több munkatárs foglalkozott a globoidcsigás hajtóművek, a cégalapító Hermann Arthur Pekrun saját fejlesztésének gyártásával.

 

1927-ben a munkatársak száma eléri az 1200-at.

 

1949-ben állami tulajdonú üzemmé nyilvánítják a céget. A VEB Getriebefabrik az évek folyamán vezető csigahajtómű-gyártóvá fejlődött az európai gazdasági térségben.

 

1991-ben az AUMA Riester GmbH & Co KG megszerzi a GFC céget.

 

1995-ben lebontják a régi gyártóépületeket és újakat építenek, amelyekbe 1997-ben lehet beköltözni.

 

 

AUMA Drives GmbH
Grenzstraße 5
01640 Coswig
Telefon: + 49 3523 94-60
Fax: + 49 3523 7 41 42
E-Mail: info.drives@auma.com

 

www.auma-drives.com

 

[Translate to Hungarian:] AUMA Drives Hauptwerk in Coswig
[Translate to Hungarian:] AUMA Drives Hauptwerk in Coswig