Pertamina petrol terminalleri için AUMA sistem çözümü

AUMA, Endonezya petrol ve gaz şirketler grubu Pertamina'ya hemen kullanıma hazır otomasyon çözümleri tedarik etti. Teslimat ACExC kumanda sistemli 12 SAEx döner tahrikten ayrıca bir SIMA kumanda sisteminden oluşmaktadır. Aktüatörler, Bali Adasındaki TBBM Manggis sıvı gaz petrol terminallerinin geliştirilmesinin ilk aşamasının bir kısmıdır.

 

SIMA Master Station, hem aktüatörler hem de kontrol sistemleri ile standardize edilen Modbus RTU protokolü üzerinden iletişim kurar. AUMA aktüatörleri bu sırada SIMA'nın entegre redundanslarıyla bir halka topolojisiyle kumanda edilir. SIMA başarıyla petrol terminallerinin SCADA sistemlerine entegre edilmiştir. Modbus RTU iletişimli AUMA sistemi kontrol sistemi düzeyinde, tescilli iletişim protokolüne dayanan eski aktüatörlü bir sisteme paralel olarak işletilir.

 

AUMA Asya Sales Director Southeast Stefan Kolbe "Bu proje, AUMA'da mevcut sistemlerin adım adım sorunsuz bir şekilde güncellenmesinin mümkün olduğunu gösterir" şeklinde açıkladı. "İşletmeci AUMA çözümündeki avantajları özellikle proses düzenlemesindeki hızlı tepki sürelerinde görür. Ayrıca açık fieldbus standartlarının kullanılmasıyla esneklik ve gelecek güvenliğinin kazandığını tahmin eder."

 

Endonezya'daki AUMA temsilciliği PTC Pertamina'ya sistem entegrasyonu dahil kullanıma hazır komple paketler teslim etti. PTC uzmanları sadece aktüatör kurmakla kalmadı aynı zamanda gerekli olan tüm kablo ve fieldbus hatlarını da döşedi ve tüm elektrik tesisatını gerçekleştirdiler. Ayrıca kontrol sisteminin sorunsuz devreye alınması, yapılandırılması ve entegrasyonunu da sağladılar.

 

Pertamina, Endonezya'nın petrol ve doğalgaz varlıklarının teşvik edilmesi ve işlenmesine yönelik resmi şirket olarak görev yapmaktadır. AUMA Pertamina'ya 20 yıldan uzun bir süredir armatür otomasyonuna yönelik elektrikli tahrik çözümleri tedarik etmektedir.