Kierukkavaihteet

 

Kierukkavaihteita käytetään kaikkialla siellä, missä sulkuelimen ohjaus vaatii 90°:n kääntöliikkeen. Kierukkavaihde GS ja monikierrostoimilaite SA muodostavat yhdessä osakierrostoimilaitteen.

 

Tällaisen yhdistelmän nimellismomentti voi olla jopa 675 000 Nm. Nämä yhdistelmät täydentävät osakierrosventtiileihin tarkoitettua mallisarjaa SQ. GS-vaihteet soveltuvat sekä AUKI-KIINNI-käyttöön, paikoituskäyttöön että säätökäyttöön. Vaihteita voi käyttää sekä yli 90°:n kääntökulmilla että venttiileissä, joissa ei ole rajoitinta.

 

Vaihde GQB soveltuu kohteisiin, joissa tarvitaan yksinkertaista ja edullista vaihdetta. GQB-vaihteet soveltuvat ainoastaan AUKI-KIINNI-käyttöön ja paikoituskäyttöön. Kääntökulma on rajoitettu 90°:seen.

 

Kierukkavaihde GHE on tarkoitettu laivoissa käytettävien osakierrosventtiilien käsiohjaukseen.

 

Jalalla ja vivulla varustetut kierukkavaihteet ovat erinomainen ratkaisu, mikäli venttiilejä voi tilasyistä ohjata vain vivustojen välityksellä.

AUKI-KIINNI-käyttö tai säätökäyttö

Luokka A: venttiilin ohjaus asentoihin AUKI-KIINNI. Toimilaitteen on liikutettava venttiiliä koko liikealueen poikki täysin avoimesta asennosta täysin suljettuun asentoon ja päinvastoin.

Luokka B: paikoituskäyttö. Toimilaitteen on liikutettava venttiiliä toisinaan vapaasti valittavaan asemaan (täysin auki, väliasento ja täysin kiinni).

Luokka C: säätökäyttö. Toimilaitteen on liikutettava venttiiliä toistuvasti vapaasti valittavaan asemaan täysin auki- ja täysin kiinni-asennon välillä.