AC

Vereist de toepassing zelfaanpassende functies van de regeling, wordt de registratie van bedrijfsgegevens gewenst, dient de interface configureerbaar te zijn of moeten afsluiter en aandrijving door middel van geavanceerde diagnose in een Plant Asset Management System worden geïntegreerd, dan is de AC de juiste besturingseenheid voor de aandrijving.

 

De AC beschikt over een vrij te configureren parallelle interface en/of interfaces voor de in de procesautomatisering gebruikelijke veldbussystemen.

 

Tot de diagnosefuncties behoren een met de tijd geregistreerd gebeurtenissen-protocol, de opname van draaimomentgrafieken, de continue registratie van temperaturen en trillingen in de aandrijving of het tellen van het aantal start-ups en de tijden dat de motor in bedrijf is.

 

Afgezien van de basisfuncties biedt de AC een serie mogelijkheden om aan speciale eisen te voldoen. Daartoe behoren het overbruggen van het draaimoment tijdens de start-up, bedoeld om afsluiters die vastzitten weer los te krijgen, of functies voor het verlengen van de regeltijd om drukstoten in de leiding te voorkomen.

 

Zwaartepunten tijdens de ontwikkeling van de AC 01.2 zijn de gebruiksvriendelijkheid en de eenvoudige integratie van de aandrijvingen in het procesbesturingssysteem. Via de grote grafische display kan de besturing via menu’s aan de eisen worden aangepast, alternatief met de AUMA CDT via een draadloze Bluetooth-verbinding. Bij integratie in een veldbussysteem kan het parametreren tevens vanuit de controlekamer worden uitgevoerd.